Hollywood-skylten

Nu var det ett tag sedan jag skrev här, och som jag tidigare sagt har jag ju så mycket material från USA-resan som jag och mamma gjorde i somras som kommer komma upp här lite då & då. När jag har lite tid, ork och allt vad det nu är som är anledningen till att jag aldrig uppdaterar min lilla blogg.

Ovan ser ni bilder från vår sista dag i L.A, då vi bockade av en av sakerna som stod på vår to-do-list - hikea upp till Hollywoodskylten. Okej, vi hikeade inte direkt upp hit. Jag ville så gärna åka upp till Hollywoodskylten för att få se den på nära håll och få ta en obligatorisk bild. Innan visste vi inte riktigt vart vi skulle åka för att komma närmst och alla vi frågade vägledde oss till Griffith Observatory. Så vi åkte dit första dagen, som jag skrivit om i några inlägg ner. Därifrån var det jättefin utsikt över L.A men man såg bara Hollywoodskylten på minimalt avstånd. Man kunde gå en hike antingen till nedanför skylten (där bilderna ovan är tagna) eller bakom skylten, men det skulle ta över en timma. Och i över 30 graders värme var det inget alternativ för oss.

Istället bestämde vi oss för att göra lite mer research och göra ett nytt försök en annan dag. Mer research resulterade i precis den rätta platsen. Vi tog en Uber till Hollywood Lake Park och bad chauffören att köra oss så långt upp man kan komma innan vägen stängs av för allmän trafik. Därifrån gick vi i ca 15 minuter och det räckte gott och väl för att bli helt slut. Som ni ser på bilderna stod solen högt på himlen och det var så otroligt varmt. Det blir nästan lite öken-värme så högt upp bland bergen under högsommaren. Vi fick några bilder innan vi lämnade med nästintill solsting båda två, haha. Men det var ju jäkligt kul att se, och nu har man ju bockat av det.

Tips om ni ska upp hit: Ta med vatten!!! Och var där tidigt på förmiddagen. Vi var där runt 11 och det skulle jag säga var lite för sent just under högsommaren.


Gillar

Kommentarer