Onsdag 26 april

Igår, onsdag, startade vi dagen med riktig amerikansk frukost på Pershing Square som ska vara populär här i New York. Koffe tog amerikanska pannkakor och jag tog scrambled eggs med bacon och toast. Till det delade vi på en skål färsk frukt. Det var såå gott och jag kan starkt rekommendera detta frukostställe om man bor nära Grand Central som vi.


Efteråt tog vi Subwayen till Uptown för shopping. Alltså gud va värt det är att åka tunnelbana här. En väg, oavsett hur lång, kostar 3 dollar. En taxi här startar på det. Vi köpte som jag nämnde tidigare ett Hop on hop off-busskort i måndags och det var det mest ovärda köpet, haha! Bussen tar skitlång tid för att det samtidigt är sightseeing och det är så svårt att hitta busstationerna... haha! Så tunnelbana är ett tips här. Iallafall dagtid.


Vi måste ha gått igenom hela Uptown igår. Nej men vi gick så sjukt mycket. Säkert 50 blocks. Längs hela Madison avenue samt 5th avenue där vi shoppade mycket.


Vid halv sex var vi båda helt slut i fötterna och kroppen så vi ville bara hem. Precis när vi skulle vinka in en taxi kom en cykeltaxi som vi hoppade in i, endast för att vi inte kunde säga nej. Det var verkligen humor att åka runt i en cykeltaxi på Manhattan där det är ett flertal gula taxibilar vart man än tittar. Och när vi var framme kostade det 60 dollar! Alltså 7 dollar i minuten. Rena rama rånet. Så ännu en gång, välj tunnelbana eller taxi i detta fallet, haha.


Middag åt vi på Carmines, som ligger vid Times Square. Skitgod mat! Deras koncept är att de kör en rätt per 2-4 personer så rätterna är gigantiska. Vi körde på spagetti med köttbullar i sås. Supergott! Vi ville ta in en efterrätt också gör de såg så otroligt goda ut men vi klarade verkligen inte mer efter middagen, så vi hoppade det.

  • Resor

Gillar

Kommentarer

JuliaAlexandraB
JuliaAlexandraB,