Påskhelg i Stockholm

Glad påsk!

I fredags förmiddag åkte jag och familjen Patterson upp till Stockholm för en weekend under långledigheten. Jag och Koffe blev medbjudna dit som en liten påskpresent. Så himla trevligt! Vi kom upp till ett iskallt och snö-regnigt Stockholm på eftermiddagen. Vi checkade in på hotellet och tog det lugnt en stund innan vi gjorde oss iordning för middag på Brillo.

Finisen på Taverna Brillo på långfredagen.

På lördagen vaknade vi upp till strålande sol. Fortfarande ganska kallt, men åtminstone sol! Innan vi gick ut på stan åt vi hotellets jättegoda frukost. Sedan gick vi runt och strosade samt shoppade hela dagen. Vi gick förbi Kungsträdgården och körsbärsträden, som i vanlig ordning vid den här årstiden, är så fina.

Körsbärsträds-selfie.....

Vi gick också givetvis förbi Drottninggatan och Sergels Torg där terrorattacken utspelade sig förra fredagen. Det är svårt att ta in att det faktiskt hände. Men i det hela fruktansvärda och hemska, och väl på plats, blev man trots allt varm i hjärtat av det man såg. Tusentals blommor överallt och post-it-lappar med fina ord.. Hjärtskärande och vackert på samma gång...

Vi var tillbaka på hotellet på eftermiddagen igen och då gick jag, Koffe och hans lillebror Jonathan till spat och utomhuspoolen som var 36 grader varm. Vi badade en stund och sedan avslutade jag och K med varsitt glas cava.

Kl. 21.00 hade vi bokat bord på Berns Asiatiska.

Konceptet på Berns Asiatiska är lite Tapas-liknande, fast ändå inte. Man beställer in flera rätter var, både smårätter och huvudrätter. Sedan kommer maten ut i olika omgångar och så delar man lite på alla rätter.

Här ovan ser ni "Inside-out" och vegetariska vårrullar. Båda dom rätterna, precis som allt annat vi beställde in, var sååå goda! Maten var faktiskt långt över mina förväntningar. Personalen och servicen var också superbra. Kan verkligen rekommendera den här restaurangen!

Efter en lång, jättetrevlig middag gick jag och K över till Berns nattklubb som ligger precis bredvid. Vi satte oss på deras terrass och tog några glas. När vi var på väg därifrån och skulle vidare till nästa ställe började det snöa. Då valde vi istället att åka hem till hotellet och krypa ner i sängen. Verkligen ett bra val!

Den här låten har jag verkligen blivit besatt av i helgen. Vill maxa volymen och bara röra på mig när jag hör den. Så jäkla bra!

Nu är vi hemma i Göteborg igen efter den här helgen uppe i Stockholm. Det har varit så himla trevligt och mysigt. Verkligen riktig kvalitetstid. Nu ikväll har jag inte gjort någonting vilket har varit skönt. Körde in K till stan förut och svängde samtidigt förbi Karin en stund och tjötade med henne och tjejligan som skulle gå ut. Det är väl det enda jag har gjort ikväll. Nu ska jag sätta på den nya säsongen av SKAM innan det är läggdags.

Hoppas ni haft en fin påskhelg. XX

Gillar

Kommentarer