STUDENTKÄNSLOR

Idag åkte jag till min skolan för sista gången i mitt liv innan studentdagen. Jag gick i korridorerna, på skolgården, åt i bamba och körde därifrån för sista gången i mitt liv. På onsdag är det min studentdag och då är det absolut sista gången jag kommer befinna mig på Hulebäcksgymnasiet som en elev. Om två dagar, bara två dagar når jag en stor milstolpe i mitt liv. Jag tar studenten.

Det kändes både fantastiskt och sorgligt när jag lämnade skolan idag. I tre år av mitt liv har jag spenderat mycket tid där. Under dessa år har mycket hänt i mitt privatliv, precis som det gör för alla andra i denna åldern. Saker som jag alltid kommer att koppla till min gymnasietid. Det känns lite sorgligt och ångestfyllt att lämna någonting som har varit i så många år samt att inta en stor förändring – byta sida och gå till nästa kapitel. Samtidigt känns det helt fantastiskt att jag har hela livet framför mig och kan göra vad jag vill. Det känns dessutom helt fantastiskt att jag inte kommer behöva känna det här dåliga samvetet man jämt har för att man vet att man behöver plugga. Att ångesten och stressen när man börjar med plugget i sista stund inte kommer att existera. Att man kan komma hem från jobbet och ha tid att göra vad man vill, för att man inte behöver plugga.

Om två dagar smäller det. Om två dagar går jag ut i skolan, redo för vuxenlivet och arbetslivet. Redo för framtiden och allt vad livet har att erbjuda. Om två dagar! Jag är så redo. Jag är så förväntansfull och jag är så himla lycklig.

Gillar

Kommentarer